Over Ontmoet Arnhem

Met Ontmoet Arnhem willen we onderzoeken en zichtbaar maken wie de mensen zijn die deze stad maken. Hoe zien ze er uit? Waar komen ze vandaan? Waar kan je ze vinden? Welke verschillende leefwerelden lopen door elkaar, en welke niet? Wat houdt hen bezig en waar dromen zij van?

Hallo, mijn naam is Kaboul Vermijs en ik werk als cultuurmakelaar bij Rozet. Samen met fotograaf Jantien de Bruin heb ik het initiatief genomen om de Arnhemse samenleving in beeld te brengen. Aanleiding hiervoor is de indruk dat de mensen eerder langs elkaar leven dan met elkaar, en dat men weinig op een natuurlijke wijze met elkaar in contact komt. Ook heeft meegespeeld dat de Arnhemmer zich ietwat laatdunkend over zijn stadje kan uitdrukken. Uitgaande van deze bevindingen zijn we de wijken ingetrokken en op verkenningstocht gegaan met onze pop-up portretstudio. Wie is nou die Arnhemmer en hoe kijkt hij naar zijn stad?

Gedurende januari en februari 2020 maakte de pop-up portretstudio een reis door de stad. Op acht verschillende locatie werden voorbijgangers uitgenodigd voor een gratis portret. Niet zomaar een portret, maar een klassiek en professioneel portret. De gekozen locaties zijn alledaagse plekken die uiteenlopende Arnhemmers bij elkaar brengen.

De serie portretten laat de grote verscheidenheid aan inwoners van Arnhem zien. Van alle generaties, met diverse achtergronden en met uiteenlopende interesses. Samen geven deze Arnhemmers de stad een hedendaags en persoonlijk gezicht. Enkele geportretteerden zijn geïnterviewd en delen bijzondere Arnhemse luisterverhalen: verhalen van nu, over het verleden, over dromen, liefde, familie of het mooiste plekje in de stad.

Zie deze site als verzamelpunt van onze verkenningstocht, en deze tocht is nog lang niet voorbij. We zullen aankomende tijd, vanuit deze inspirerende bron meer ontmoetingen, behoeften en verhalen gaan ophalen.
Heb je vragen, ideeën of wil je meer weten over Ontmoet Arnhem, stuur een mailtje naar ontmoetarnhem@rozet.nl.

 

Aan Ontmoet Arnhem werken mee:

Jantien de Bruin (fotografie)
Anna en Lotte (fotografie assistentie)
Kaboul Vermijs (concept, productie, redactie, audio locaties | Rozet)
Hanneke Weijers (organisatie, redactie | Rozet)
Xavier Teerling (audio interviews| Rozet)
Tim Lenders (tekst locaties | Rozet)
Gulcin, Annet, Elle en Tatyana (vrijwilligers | Rozet)
Vincent Hammingh (grafisch ontwerp)
Marcel Klein Legtenberg (ontwerp site)

Ontmoet Arnhem is mede mogelijk gemaakt door het Oranje Fonds.

Ogenblikje...